Al eeuwenlang hebben de Ardenners een speciale band met hun natuur. Dat zou wel eens door de kabouters kunnen komen. Kleine wezentjes maar grote kapoenen… En altijd onzichtbaar! Of misschien wel omdat elk jaar, tijdens het midzomerfeest, het gehinnik van het Ros Beiaard door de bossen weerklinkt.
Meer informatieJe vindt geen betere vertegenwoordiger van de Ardense bodem dan deze Ardense Roomboter. Dat komt voornamelijk dankzij de melk op basis van gras. Dat gras profiteert van de Ardense hoogte en bevat een ideale hoeveelheid vochtigheid.
Je krijgt een melk die van nature rijk is aan omega 3. Jaja, de boerderij en de weides zijn cruciaal in dit verhaal: melk is immers, meer nog dan het productieproces, bepalend voor de uitgesproken smaak van de Ardense boter.
De onmisbare factoren waar deze productie op steunt, zijn:
De 500 Ardense zuivelproducenten die gekwalificeerd zijn om melk van uitstekende kwaliteit te vervaardigen, dankzij het gunstige klimaat van de streek;
De meester-karner die deze grondstof naar waarde weet te schatten en er op artisanale manier mee werkt, zelfs in de zuivelfabriek.
Daarna is het proces even eenvoudig en natuurlijk als het altijd al geweest is.