Menu
fr

Een romig eindejaar!

Als je aan slagroom denkt, denk je direct aan die heerlijk zoete en luchtige smaak in je mond… Nochtans kan je slagroom ook heerlijk hartig maken!

Het is allereerst belangrijk om met volle room te werken, anders kun je geen slagroom verkrijgen. De Authentieke Ardense room is heel rijk en dus een ideale basis! Een tweede aandachtspunt, is de temperatuur: de room moet echt koud zijn om te kunnen opkloppen. Haal hem dus pas op het allerlaatste moment uit de koelkast! (Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat ook je keukengerei goed koel is)
 
Opgelet, als je room opgeklopt is, moet je hem snel serveren, anders loop je het risico dat hij ineen zakt! Als je de slagroom echt mooi wil presenteren, kun je gerust een spuitzak gebruiken, zo kies je zelf in welke vorm je hem serveert. Helemaal ideaal is het gebruik van een sifon.

Speciaal voor de feestdagen, hebben we enkele recepten voor jou in petto, om je creativiteit te stimuleren en om je gasten omver te blazen!
 
Slagroom met speculaas
Ingrediënten (voor 6 personen):
  • 50 cl Authentieke Ardense room of @Finesse volle room Carlsbourg
  • 35 g bloemsuiker
  • 1 speculaaskoekje

Maal het speculaaskoekje helemaal fijn. Giet de room in een grote mengkom, doe de bloemsuiker erbij en het speculaaspoeder. Klop de room op met een elektrische mixer en verhoog stelstelmatig de snelheid (ga ongeveer elke 30 seconden een stand hoger). Laat 2 uur in de koelkast rusten vooraleer je hem serveert.

Spicy slagroom voor zeevruchten!
Ingrediënten (voor 6 personen):
  • 50 cl Authentieke Ardense room of Finesse volle room Carlsbourg
  • 1 snuifje espelettepeper
  • 1 snuifje zoet paprikapoeder
  • 1 snuifje zout

Giet de room in een grote kom, doe de kruiden en het zout erbij. Gebruik een elektrische klopper om de room te doen schuimen en verhoog stelselmatig de snelheid (ga ongeveer elke 30 seconden een stand hoger). Als de slagroom opgeklopt is, laat je hem 2 uur rusten in de koelkast. Haal de slagroom uit als je je borden dresseert. Gebruik je citrusrasp, kruiden of sap, dan laat je die beter eerst goed in de room trekken. Vervolgens breng je de room aan de kook en zet je hem aan de kant en laat je de aroma’s gedurende 3 uur intrekken. Klop de room vervolgens op zoals gewoonlijk.