Menu
fr

3 gastronomische desserts

En als je nu eens de barbecue zou gebruiken om lekkere dessertjes te maken? Gebruik de nog hete kooltjes om de maaltijd af te ronden met een zoete en originele afsluiter, waar je gasten van onder de indruk zijn.
 
Banana split revisited
 
De barbecueversie van de banana split, een eenvoudig recept waar iedereen van zal genieten. Neem een banaan per persoon. Schil ze zeker niet, maar snijd de banaan in de lengte in. Zorg dat je ze niet doormidden snijdt. Steek 4 stukjes chocolade in de inkeping en wikkel elke banaan in aluminiumfolie. Leg de bananen 10 minuten rechtstreeks op de warme kolen
 
Verwijder de aluminiumfolie en leg de banaan in zijn geheel op het bord, spuit er Carlsbourg slagroom bij en serveer met een bolletje vanille-ijs. Geniet!
 
Geroosterde wentelteefjes
 
Om verloren brood te maken op de barbecue, heb je een sneetje brood of stokbrood nodig per persoon. Je zou het overschot kunnen gebruiken van brood dat je bij het hoofdgerecht serveerde? Voor 4 wentelteefjes heb je 2 eitjes nodig, gemengd met 1 eetlepel bruine suiker, 20 cl melk, 10 cl Authentieke Ardense room en een vanillestokje. Doordrenk elk sneetje brood met het mengsel en bak ze 3-4 minuten aan elke kant op het rooster van de barbecue, dat je vooraf ingesmeerd hebt met veel boter, zodat het brood niet blijft kleven.
 
Serveer met huisgemaakte zoute karamel en fruit, dat je ook op de barbecue roostert, zoals bijvoorbeeld ananas, mango of perzik. Als je die een tiental minuten roostert, gaan ze vanzelf karamelliseren.
 
De verrassingsappel
 
Maak heerlijke smeltappels op de barbecue. Schil een appel per persoon. Verwijder het klokhuis maar snijd niet volledig door. Vul het gat op met een koffielepel honing en stukjes gedroogd fruit naar keuze. Leg de appel op aluminiumfolie, voeg een klontje Beurre des Chefs toe en vouw de folie toe. Leg de appel 30 tot 40 minuten op de rand van de barbecue, waar het niet te heet is, geniet intussen van het geroosterde vlees.