Menu
fr

De Ardense Roomboter,
van weide tot botervloot

Johan

Vertrouwt zijn melk graag aan Carlsbourg toe

« De koeien staan de helft van het jaar in de weide en eten voornamelijk gras. Dat geeft de boter zijn specifieke smaak en mooie gele kleur. Als je Carlsbourg-boter proeft, dan weet je dat hij van hier komt. »

médaille d'appelation d'origine protégée

Beschermde oorsprongsbenaming

Al eeuwenlang hebben de Ardenners een speciale band met hun natuur. Dat zou wel eens door de kabouters kunnen komen. Kleine wezentjes maar grote kapoenen… En altijd onzichtbaar! Of misschien wel omdat elk jaar, tijdens het midzomerfeest, het gehinnik van het Ros Beiaard door de bossen weerklinkt.

Meer informatie

De Ardense Roomboter,
van weide tot botervloot

Carlsbourg

De Ardense Roomboter, van weide tot botervloot

Je vindt geen betere vertegenwoordiger van de Ardense bodem dan deze Ardense Roomboter. Dat komt voornamelijk dankzij de melk op basis van gras. Dat gras profiteert van de Ardense hoogte en bevat een ideale hoeveelheid vochtigheid.


Je krijgt een melk die van nature rijk is aan omega 3. Jaja, de boerderij en de weides zijn cruciaal in dit verhaal: melk is immers, meer nog dan het productieproces, bepalend voor de uitgesproken smaak van de Ardense boter.

Carlsbourg

Ardense boter in zes stappen

De onmisbare factoren waar deze productie op steunt, zijn:

De 500 Ardense zuivelproducenten die gekwalificeerd zijn om melk van uitstekende kwaliteit te vervaardigen, dankzij het gunstige klimaat van de streek;

De meester-karner die deze grondstof naar waarde weet te schatten en er op artisanale manier mee werkt, zelfs in de zuivelfabriek.

Daarna is het proces even eenvoudig en natuurlijk als het altijd al geweest is.