Menu
fr
Play

Jean-Pierre Dechene

Rigger

Jean-Pierre is afkomstig uit Verviers. De gewezen textielingenieur en gepensioneerd reserveofficier bij het Regiment Ardense Jagers, is Ardenner in hart en nieren. Al meer dan 60 jaar bekijkt hij de Ardennen vanuit een unieke invalshoek: de hemel! Hij voerde al meer dan 7500 sprongen uit en vouwt en herstelt al 40 jaar lang als rigger de parachutes. Zijn grootste passie is parachutespringen, een sport die hij uitoefent bij de Skydive Spa Club. Hij laat zijn dagen letterlijk voorbij vliegen boven de Ardennen…

Zijn must-sees in de Ardennen:

«De Hoge Venen, voor de landschappen en de kleuren! Ook het stadje Spa met zijn rijke geschiedenis is de moeite waard. En uiteraard, de Ardennen in hun geheel, gezien van bovenaf!»

Zijn favoriete Ardense uitdrukkingen:

«Ik ben een van de gelukkigen die het Waals kunnen lezen en begrijpen. Bepaalde uitspraken zijn zeer visueel, andere zijn totaal niet te vertalen, maar de meeste zijn heel sappig!»

Zijn favoriete streekproducten:

«Charcuterie en een heerlijk Ardense kaas, op artisanaal gebakken brood! Met een biertje erbij heb je het recept voor een geslaagd etentje onder vrienden.»

Een stevig feestje, wat stelt dat voor in de Ardennen?

«Een Ardenner vindt altijd en overal een reden voor een feestje! Zeg nu zelf, een Luikenaar, da’s toch ook een halve Ardenner…»

Waar is een Ardenner echt niet mee gediend, wat mag je zeker niet zeggen of doen?

«Je moet al heel hard je best doen om een Ardenner ECHT boos te maken!»
  Alle portretten