Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste Carlsbourg-nieuws!
Ik wil me inschrijven voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief van Carlsbourg en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws: nieuwtjes, wandeltochten, artikels, recepten,…
Mix de koekjes, de notenmengeling, de basterdsuiker, de gesmolten boter, de kaneel en het zout tot een homogeen deeg.
Stort het deeg in een grote beboterde taartvorm (met een diameter van 23/24 cm) met hoge rand.
Druk alle randen goed aan.
Bak 10 min. en haal uit de oven.
Hak de chocolade fijn.
Meng 4 el melk met het maïszetmeel.
Giet de room en de rest van de melk in een pannetje en breng zacht aan de kook.
Voeg de chocolade, het cacaopoeder en de bloemsuiker toe en meng goed. Doe er dan het maïszetmeel bij en roer tot de bereiding indikt. Haal van het vuur af. Doe de eigelen bij het mengsel en roer krachtig met een garde.
Mix de bereiding kort met een handmixer om hem glad en fijn te maken.
Giet de chocoladeroom op de bodem van de taart. Maak het oppervlak glad en laat volledig afkoelen.
De afwerking
Klop de vloeibare room met de bloemsuiker op tot stevig slagroom en spreid uit over de taart. Gebruik een lepel om golfjes in de slagroom te maken. Serveer.