Menu
fr

Kalfsgebraad vitello tonnato-stijl

Carlsbourg Carlsbourg

Kalfsgebraad vitello tonnato-stijl
 

Ingrediënten

  • 120 g Carlsbourg Authentieke Volle Room
  • 800 g kalfsvlees
  • 2 wortels
  • 1 stengel groene selder
  • 1 ui met 2 kruidnagels erin geprikt
  • 1 laurierblaadje
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 citroen
  • 180 g tonijn uit blik in eigen nat
  • 3 takjes peterselie
  • 2 ansjovisfilets
  • 40 g grote kappertjes in azijn

4
personen

70min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Kalfsgebraad vitello tonnato-stijl
 

De bereiding

  • Schil de wortelen en snijd ze overlangs in twee. Pel de ui. Doe het kalfsgebraadin een pan. Voeg de wortel, selder, ui, laurier, peterselie en peperkorrels toe. Giet er koud water bij om het gebraad te bedekken. Deksel erop en 40 minuten laten sudderen op laag vuur. Haal van het vuur en laat het gebraad afkoelen in de bouillon.
  • Leg het hardgekookt ei in een kleine diepe schaal. Voeg de gekookte wortel en selder, peper, 2 eetlepels citroensap, room, uitgelekte tonijn, ansjovis enpeterselie toe. Mix tot je een gladde saus krijgt. Als ze te dik is, voeg dan een beetje kookwater van het gebraad toe.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes. Schik ze op een bord. Voeg de saus toe. Versier met kappertjes en peterselieblaadjes.
Carlsbourg

De afwerking

  • Suggestie: zeef het kookvocht van het gebraad en gebruik het als bouillon voor een soep of risotto.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken