Menu
fr

Eieren ‘en cocotte’ met crème van lente-uitjes, prei en parmezaan

Carlsbourg Carlsbourg

Eieren ‘en cocotte’ met crème van lente-uitjes, prei en parmezaan
 

Ingrediënten

  • 300 g prei (wit deel)
  • 4 grote eieren (200g)
  • 100 g lente-uitjes
  • 100 g spinazie
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl mosterd à l’ancienne (10g)
  • 1 geraspte nootmuskaat (2g)
  •   Zwarte peper (2g)
  • 16 cl Carlsbourg Authentieke Volle Room (160g)

4
personen

20min
Bereidingstijd



*

a
Nutri-score

Carlsbourg

Eieren ‘en cocotte’ met crème van lente-uitjes, prei en parmezaan
 

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de prei (wit) in dunne reepjes. Stoom ze tot ze gaar zijn.
  • Snijd de onderkant van de lente-uitjes af. Dompel de uien 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel ze onder koud water om het koken te stoppen. Laat uitlekken.
  • Doe de room, lente-uitjes, mosterd en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas in de kom van een blender. Voeg peper en nootmuskaat toe. Mix tot je een homogene crème krijgt.
  • Verdeel de crème van lente-uitjes over 4 ovenvaste vormpjes. Voeg de plakjes prei toe. Scheid het eiwit van de dooiers en zorg dat elke dooier in de eierschaal blijft. Giet 1 eiwit in elk vormpje. Strooi de rest van de geraspte Parmezaanse kaas over de room. Plaats de vormpjes op een ovenschaal. Giet er kokend water in tot ¾ en bak ongeveer 6 minuten in de oven. Voeg voorzichtig 1 eidooier toe aan elk schaaltje. Bak nog 1 minuut in de oven.
 
Carlsbourg

De afwerking

  • Haal uit de oven en serveer meteen.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  • Nutritionele waarden, per portie (298,1 g) : Energie : 271,9  Kcal ; 1136,6kj , Vetten 19,8g waarvan verzadigde vetzuren : 13,5g ; Koolhydraten : 6,6g waarvan suikers 4,8 g ; Eiwitten : 16,2g ; Vezels : 6,6g ; Zout :  0,7g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 91,2 Kcal ; 381,2 kJ ; Vetten :  6,7g waarvan verzadigde vetzuren: 4,5 g ; Koolhydraten : 2,2g waarvan suikers :1,6g ; Eiwitten :  5,4g ; Vezels : 2,2  g ­; Zout :  0,2g.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken