Menu
fr

Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg Ardense roomboter met zeezout

Carlsbourg Carlsbourg

Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg Ardense roomboter met zeezout
 

Ingrediënten

  • 125 g Ardense roomboter met zeezout Carlsbourg
  • 1 kg jonge spinazieblaadjes
  • 120 g biosalademix (rozijnen, pitten en cashewnoten)
  • 200 g feta
  • 1 ui
  • 100 g bloem
  •   peper
  • 2 kl ras el hanoutkruiden

4
personen

50min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Crumble met spinazie, feta en Carlsbourg Ardense roomboter met zeezout
 

De bereiding

  • Smelt 25 g gezouten Ardense roomboter van Carlsbourg in een grote sauteerpan of in een wok. Fruit er de gehakte ui en 1 kl ras el hanout gedurende 2 min. in. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe, naarmate ze slinkt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi de salademix in een bord, haal er de rozijnen uit en meng ze onder de spinazie. Fruit alles tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper.
  • Doe de bloem, 1 kl ras el hanout en de rest van de boter in blokjes in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot vrij homogene grote kruimels. Meng er de rest van de salademix onder.
  • Verdeel de spinazie over een grote ovenschaal (of over 4 individuele schaaltjes). Voeg de grofverkruimelde feta toe en meng een beetje. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min. goudbruin in de oven.
  • Dien warm op, bijvoorbeeld met een tomatenslaatje.

*In samenwerking met Delhaize
Carlsbourg

De afwerking

Tip: Laat het zoutvaatje maar staan: de feta en de Ardense roomboter met zeezout van Carlsbourg zijn op zich net genoeg gezouten.


 

Past bij dit recept

Ardense roomboter met zeezout

Carlsbourg
Ontdekken