Menu
fr

Wortelcake met botercrème frosting

Carlsbourg Carlsbourg

Wortelcake met botercrème frosting
 

Ingrediënten

  • 280 g biowortelen
  • 220 g eieren (4 eieren)
  • 150 g bruine suiker
  • 120 g pecannoten
  • 110 g patisseriebloem
  • 5 g bakpoeder
  • 3 g vanille-extract
  • 3 g speculaaskruiden
  • 2 g natriumbicarbonaat
  • 180 g Carlsbourg Ardense roomboter ongezouten

8
personen

30min
Bereidingstijd



**

Carlsbourg

Wortelcake met botercrème frosting
 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de wortelen schoon en rasp ze zonder te schillen.

Hak de pecannoten in stukjes. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de dooiers met de bruine suiker tot het beslag schuimig wordt. Voeg de boter, bloem, zout, bakpoeder, pecannoten, speculaaskruidenmix en geraspte wortel toe.

Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag. Doe bakpapier in een cakevorm en giet het mengsel erin. Bak 45 tot 50 min. Neem de cake uit de oven, haal uit de vorm en laat hem afkoelen op een bakrooster voordat je hem verder afwerkt met de topping.

Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: het hele jaar door

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken