Menu
fr

Geroosterde pompoen met pancetta, zachte polenta en amandelen

Carlsbourg Carlsbourg

Geroosterde pompoen met pancetta, zachte polenta en amandelen
 

Ingrediënten

  • 40 cl Authentieke Volle Room
  • 1,8 kg pompoen (1 kleine pompoen)
  • 250 g voorgekookte polenta
  • 120 g pancetta in blokjes
  • 70 g amandelschilfers
  • 70 cl kippenbouillon
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 7 g peterselie
  • 1 g geraspte nootmuskaat
  •   Zwarte peper uit de molen

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


*

d
Nutri-score

Carlsbourg

Geroosterde pompoen met pancetta, zachte polenta en amandelen
 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in twee. Verwijder met een lepel de vezels en zaadjes.
Snijd de pompoen in dikke plakken zonder hem te schillen.
Leg de pompoenplakken op een bakplaat met bakpapier. Bak gedurende 20 minuten, draai de plakken om terwijl ze bakken.
Bak de blokjes pancetta bruin in een pan zonder vet. Leg vervolgens op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vet, roer constant. Doe in een schaal.
Hak de peterselieblaadjes grof. Meng de blokjes pancetta, peterselie en amandelschilfers.
Doe de bouillon, room, nootmuskaat en peper in een pan en breng zachtjes aan de kook. Strooi de polenta erover. Meng snel laat op een laag vuur ongeveer 5 minuten koken. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng.
Serveer de polenta in soepborden, voeg plakjes geroosterde pompoen en het amandel-kruiden-pancettamengsel eraan toe.
Serveer onmiddellijk.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: juli tot februari

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken