Menu
fr

Asperges op Vlaamse wijze door Julien Lapraille

Carlsbourg Carlsbourg

Asperges op Vlaamse wijze door Julien Lapraille
 

Ingrediënten

  • 6 witte asperges
  • 4 el Carlsbourg Beurre des Chefs
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 gekookt ei
  • 100g Beurre des Chefs
  • 2 lente uitjes
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  •   Fleur de sel
  •   Peper
  •   Kruidenmix
  •   gefrituurde peterselie

2
personen

25min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Asperges op Vlaamse wijze door Julien Lapraille
 

De bereiding

  • Schil de asperges en snij onderaan 1 cm maximum af. Smelt de boter Beurre des Chefs Carlsbourg in een steelpan met deksel en voeg de asperges, zout en peper toe, evenals kruiden zoals tijm, laurier, rozemarijn en knoflook. Blus met 5cl water, doe het deksel op de pan en laat 15 minuten aan staan zodat de asperges gaar maar licht knapperig zijn.
  • ​Smelt ondertussen in een andere kleine steelpan 100 gram boter en voeg de grof gehakte eieren, de verse kruiden en de jonge uien, ook grof gesneden, toe en breng op smaak met zout en peper.

 

Carlsbourg

De afwerking

  • Leg de knapperige, gekookte en malse asperges op een bord, giet er een beetje gesmolten Beurre des Chefs met de eieren over en leg de gebakken peterselie erop.

    Carlsbourg Recept gemaakt door Julien Lapraille

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken