Menu
fr

Rivierbaars met rivierkreeft

Carlsbourg Carlsbourg

Rivierbaars met rivierkreeft
en steranijs, met bulgur

Ingrediënten

  • 32 rivierkreeften
  • 200 bulgur
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 20 cognac
  • 2 droge witte wijn
  • 50 steranijsjes
  • 40 peper, zout
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 600 baarsfilets
  • 50 beurre des Chefs Carlsbourg (geklaarde boter)
  • 1 groene courgette
  • 4 authentieke verse room Carlsbourg

4
personen

40min
Bereidingstijd


€€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Rivierbaars met rivierkreeft
en steranijs, met bulgur

De bereiding

1. De baars en de rivierkreeftjes

Snijd de visfilets in porties van 150 g en stoom ze in 2 tot 3 minuten gaar.

Verwijder het darmkanaal van de rivierkreeftjes en bak ze kort in een braadpan met de geklaarde boter (Beurre des Chefs, te verkrijgen in de winkel) en de fijngesnipperde sjalotten.

Flambeer met de cognac en bak nog 3 minuten. Haal 4 kreeftjes uit de pan en houd ze aan de kant voor de afwerking.

Verwijder de staart van de rest van de kreeftjes en houd ze aan de kant, pel de lijfjes. Leg ze terug in de pan en pureer.

Voeg de witte wijn en de steranijs toe, laat tot de helft inkoken en voeg dan de room en het tomatenconcentraat toe. Kruid met peper en zout.

Laat inkoken tot de saus romig is.

Haal door een zeef en breng op smaak.

2. De bulgur

Breng genoeg water voor twee porties bulgur aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat op een zacht vuur zwellen. Blijf roeren.

Snijd de wortel, de selder en de courgette in blokjes (5 mm x 5 mm), stoof in geklaarde boter en voeg toe aan de bulgur.
 
Carlsbourg

De afwerking

Besprenkel de baarsfilet, de kreeftenstaarten en de kreeftjes met de saus.

Maak quenelles van de bulgur met behulp van twee lepels.

Werk af met een plukje platte peterselie en steranijs.
 
Carlsbourg

Tip van de chef :

De rivierbaars is een lokale witte vis, die in dezelfde rivieren zwemt als de rivierkreeften. Het visvlees is zacht en fijn en is snel klaar. Denk daaraan tijdens het koken!

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken