Menu
fr

Kwarteltjes met vijgen,

Carlsbourg Carlsbourg

Kwarteltjes met vijgen,
kleurige wortels en pastinaakpuree.

Ingrediënten

  • 6 kwartels
  • 50cl rode wijn
  • 200g rode wortels
  • 100g zwarte wortels
  • 100g gele wortels
  • 50g selder 
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • 250g ongezouten boter 
  • 20cl gevogeltebouillon
  • 4 vijgen
  • 1 tl bruine suiker
  • peper, zout

4
personen

90min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Kwarteltjes met vijgen,
kleurige wortels en pastinaakpuree.

De bereiding

Maak de borstfilets los van het karkas (je krijgt een hartvorm) en houd de bouten apart.

Smelt 50 g boter in een braadpan en stoof 100 g rode wortels, de stukjes selder en het karkas van de kwartel.

Deglaceer met de rode wijn en laat tot de helft inkoken.

Bevochtig de pan met water tot alles onder staat en voeg een blokje gevogeltebouillon, het kruidentuiltje en (eventueel) de look toe, en laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken.

Haal door een zeef of puntzeef.

Breng op smaak en werk eventueel af met een klontje boter om de saus een glanzende, romige textuur te geven.

Schil de zwarte, rode en gele wortels.

Kook de wortels in een beetje water en een klontje boter.

Maak inkepingen in de vijgen, wrijf ze in met boter en bruine suiker en bak ze 5 tot 10 minuten in een oven van 180 °C.

Bak de kwartelborst en de boutjes in een beetje boter tot ze gaar zijn.

Opgelet: de filets zijn sneller klaar dan de bouten.
Carlsbourg

De afwerking

Schik alles mooi op het bord, samen met de gekleurde worteltjes en de vijgen.

Besprenkel met de saus
Carlsbourg

Tip van de chef :

Dit feestelijke gerecht kan je maken van zodra de herfst zijn intrede maakt, net voor het wildseizoen aanbreekt.

Het zit ‘m allemaal in het ontbenen van de kwartel: schraap de filets met behulp van een klein mesje los van het karkas. Begin onderaan en ga zo verder naar boven, tot je de hartvormige kwartelfilets losgemaakt hebt.
notre selection

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

Gekarnde boter

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken