Menu
fr

Gebakken Ardense ham

Carlsbourg Carlsbourg

Gebakken Ardense ham
met erwtencrème en gepocheerde eieren.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes gerookte Ardense ham
  • 4 eieren
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 el natuurazijn
  • 200g erwtjes
  • 40cl authentieke verse room 
  • tijm, laurier
  • 10cl gevogeltebouillon
  • 1 sjalot
  • 20cl droge witte wijn
  • 50g gezouten boter 
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout

4
personen

45min
Bereidingstijd



**


Nutri-score

Carlsbourg

Gebakken Ardense ham
met erwtencrème en gepocheerde eieren.

De bereiding

Leg de Ardense ham op een bakplaat tussen twee vellen bakpapier.

Laat twee uur drogen in een oven van 120 °C.

Saus:

Smelt de boter in een sauspan en fruit de fijngehakte sjalot.

Voeg de erwtjes, de witte wijn, de tijm en de laurier toe, en vervolgens ook de room en de gevogeltebouillon.

Laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur doorkoken.

Mix de bereiding, haal door een puntzeef en breng op smaak met peper en zout.

Breng het water met de natuurazijn tot net onder het kookpunt in een kookpot.

Pocheer de eieren (de werkwijze vind je bij Tip van de chef) en laat ze afkoelen op een droge en propere keukenhanddoek.
Carlsbourg

De afwerking

Verdeel de erwtencrème over diepe borden en garneer met het gepocheerde ei en een sneetje gedroogde ham.

Werk af met een takje platte peterselie.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Soep, voorgerecht of hapje, met dit recept kan je alle kanten uit. En met een beetje oefening kan iedereen eieren pocheren: breek de eieren voorzichtig op een plaat ingewreven met olijfolie. Breng water met natuurazijn tot net onder het kookpunt en roer met een garde tot je een draaikolk krijgt. Laat de eieren een voor een in het water glijden. Laat de eieren ongeveer 2 minuten koken (in water dat nét niet kookt). Laat de eieren daarna afkoelen in koud water.
notre selection

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken