Menu
fr

Gesmoorde suikersla

Carlsbourg Carlsbourg

Gesmoorde suikersla
met gerookte zalm, boterboontjes en ‘beurre blanc’ met bieslook

Ingrediënten

  • 8 little gems (suikersla)   
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 200g boterboontjes
  • 1 bussel bieslook
  • 4 sjalotten
  • 20cl droge witte wijn
  • 20cl natuurazijn 
  • 300g ongezouter boter
  • 10cl authentieke verse room 
  • tijm, laurier
  • peper, zout

4
personen

30min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Gesmoorde suikersla
met gerookte zalm, boterboontjes en ‘beurre blanc’ met bieslook

De bereiding

Smoor de little gems in 100 g boter met een klein beetje water, tijm, laurier en een beetje peper en zout, op een zacht vuurtje in een pan met deksel.

Na ongeveer 20 minuten zijn de little gems voor ¾ gaar. Laat ze afkoelen en wikkel elk stronkje in een sneetje gerookte zalm.

Blancheer de boterbonen in kokend gezouten water.

Saus ‘beurre blanc’:

Snipper de sjalotten fijn, doe ze in een pan met de natuurazijn en laat inkoken tot de azijn bijna helemaal verdampt is.

Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken.

Voeg de room toe en haal de bereiding door een puntzeef.

Breng op smaak met peper en zout en bind de saus met 200 g boter. De saus mag niet koken.

Voeg helemaal op het einde de fijngehakte bieslook toe.
Carlsbourg

De afwerking

Schik de little gems met de boterboontjes op een serveerschaal, nappeer met de beurre blanc.

Je kan dit gerecht opdienen met een beetje rijst.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Little gem is een kleine, bittere slasoort. Je maakt er leuke en originele voorgerechten mee. Gebruik niet te veel zout in de bereiding van dit gerecht of tijdens het stoven van de gems, want de gerookte zalm is op zich al sterk gezouten.
notre selection

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

Gekarnde boter

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Vloeibare boter

Carlsbourg
Ontdekken