De bereiding
Smelt de chocolade au bain marie.
Klop de eieren en 150 g suiker op met een garde en voeg de gesmolten ongezouten boter toe.
Meng nogmaals, voeg de bloem in een keer toe met het zout en de gesmolten chocolade. Roer goed om.
Voeg de lavendel toe.
Stort de bereiding in kleine beboterde en bebloemde bakvormen (zo kan je ze makkelijker ontvormen).
Bak 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Karamel:
Giet de suiker (100 g) samen met een soeplepel water in een pannetje. Laat de suiker karamelliseren op een middelmatig vuur.
Verwijder de karamel van het vuur wanneer deze licht van kleur is en voeg achtereenvolgens de honing, de room en de in kleine stukjes gesneden gezouten boter toe.
Meng continue tot een homogeen mengsel verkregen wordt.
Tip van de chef :
Als u, net als wij, van gezouten karamel houdt, bereid dan zeker een grotere hoeveelheid. De karamel is een week houdbaar in de koelkast en enkele maanden in een gesteriliseerde pot. Pannenkoeken, gebak, ijs ... Gezouten boterkaramel brengt elk dessert op smaak!