Menu
fr

Crème brûlée

Carlsbourg Carlsbourg

Crème brûlée
met rabarber en gember

Ingrediënten

  • 300g rabarber
  • 100g + 50g bruine suiker
  • 100g fijne suiker
  • 40cl authentieke verse room 
  • 4 eigelen
  • 15cl melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 stuk gember

4
personen

90min
Bereidingstijd



*


Nutri-score

Carlsbourg

Crème brûlée
met rabarber en gember

De bereiding

Schil de rabarberstengels en snijd ze in stukken.

Dompel ze een minuutje onder in kokend water.

Koel ze af onder koud water.

Doe de rabarberstukjes in een pan, voeg 100g suiker , het stuk gember en een klein beetje water toe.

Laat zachtjes sudderen tot een bijna droge compote en laat afkoelen.

Stort de compote in een schaal en houd aan de kant .

Snijd het vanillestokje met een scherp mesje doormidden en schraap de zaadjes eruit.

Klop de eigelen en 100 g fijne suiker in een kom op tot ruban.

Voeg de melk, de room  en de vanillezaadjes  toe.

Stort de bereiding in kleine bakvormpjes.

Bak anderhalf uur in de oven op 120 °C, laat afkoelen.

Strooi de bruine suiker op het oppervlak van de crèmes en karamelliseer de suiker met een gasbrander of onder de hete grill.
Carlsbourg

De afwerking

 
Carlsbourg

Tip van de chef :

Het is de hoogste tijd om je keukenuitrusting uit te breiden met een kleine gasbrander. Dat heerlijke knapperige korstje, onevenaarbaar! Onder de grill, tja… dat is gewoon echt niet hetzelfde.

Let goed op dat je de bladeren van de rabarber niet opeet, ze zijn giftig!
notre selection

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken