Menu
fr

Appel-notentaart

Carlsbourg Carlsbourg

Appel-notentaart
met een vleugje verbena

Ingrediënten

  • 20cl yoghurtijs
  • 4 appels (jonagold)
  • 100g walnoten
  • 50g amandelpoeder
  • 20cl authentieke verse room 
  • 100g bruine suiker
  • 1 builtje verbenathee
  • 100g ongezouten boter
  • 1 sinaasappelschil
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei

4
personen

45min
Bereidingstijd



**

Carlsbourg

Appel-notentaart
met een vleugje verbena

De bereiding

Smelt de bruine suiker met de boter in een sauspan tot het mengsel karamelliseert.

Snijd de appels in stukjes en voeg ze met de walnoten, het amandelpoeder, het theebuiltje, het snuifje kaneel en de fijngehakte sinaasappelschil toe aan de karamel. Giet er ook de room bij.

Roer goed om met een houten lepel, tot de appelstukjes halfgaar zijn. Verwijder het theebuiltje.

Verdeel de bereiding over 4 individuele kommen (of in een groot recipiënt).

Wrijf  de bovenkant van de kommen in met een borstel en leg er de uitgesneden rondjes bladerdeeg op.

Smeer de bovenkant van de rondjes in met het eigeel en bak 10 minuten in een oven van 180 °C.

Dien op met een bolletje yoghurtijs.
Carlsbourg
Carlsbourg

Tip van de chef :

Vul de kommen met de bereiding en zorg ervoor dat het mengsel en het bladerdeeg elkaar zeker niet raken
notre selection

Past bij dit recept

Vloeibare boter

Carlsbourg
Ontdekken