Menu
fr

Escargots van Warnant met kruidenboter

Carlsbourg Carlsbourg

Escargots van Warnant met kruidenboter
Carlsbourg recepten door J. Lapraille

Ingrediënten

  • 24 escargots
  • 30g Carlsbourg Ardense roomboter en vloeibare boter
  • 1 takje platte peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 takje krulpeterselie
  • 1 kl daslook (gedroogd)
  • 1 sneetje brood

4
personen

15min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Escargots van Warnant met kruidenboter
Carlsbourg recepten door J. Lapraille

De bereiding

  • Laat de boter zacht worden, maar laat hem niet volledig smelten. Kruid met peper en zout. Voeg de gehakte verse kruiden toe en de gedroogde daslook. Meng goed.
  •  Rol de boter in huishoudfolie op tot een worst en plaats 1u. in het diepvriesvak.
  • Laat de petits-gris van Warnant uitlekken. Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof). Voeg de petits-gris toe en kruid met peper en zout. Voeg na 15 min. de boter toe, zodat de boter schuimt.
  • Snijd het sneetje brood in gelijke blokjes. Kleur de stukjes in vloeibare boter goudbruin. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier en kruid met wat zout.
Carlsbourg

De afwerking

Schik de petits-gris in een diep bord, overgiet met de schuimige boter en enkele croutons.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Productinfo
De kruidige daslook vind je voornamelijk in een bosrijke omgeving, aan het einde van de winter en het begin van de lente. Je vindt het in gedroogde vorm bij bepaalde herboristen.
 
Benodigdheden
Pan met antiaanbaklaag, keukenpapier, vork, mengkom voor de boter, huishoudfolie, handmixer/vork.

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken