Menu
fr

Croque-monsieur revisited

Carlsbourg Carlsbourg

Croque-monsieur revisited
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 3 œillet du Château”-kaas, van de Bergerie van Acremont (of in schilfers)
  • 1 1 lepel Bister-mosterd
  • 1 sneetje Ardense ham
  • 3 sneetjes gekookte ham
  • 2 sneetjes brood
  • 20g bloem
  • 25cl melk
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • . vloeibare boter, Ardense roomboter, peper, zout

4
personen

20min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Croque-monsieur revisited
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

  1. Maak de croque-monsieur door achtereenvolgens een sneetje brood, boter, gekookte ham, Ardense ham en kaas opeen te stapelen. Besmeer met mosterd en eindig met een tweede sneetje brood.
  2. Bak de croque in een pan met antiaanbaklaag aan elke kant goudbruin met wat vloeibare boter.
  3. Smelt de boter in een sauspan voor de bechamelsaus. Voeg de bloem toe. Laat 2 min. kort bakken tot je een roux krijgt. Voeg de melk toe. Breng aan de kook, roer met een garde en laat 1 min. doorkoken, zonder te laten aanbranden. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Lepel wat bechamelsaus over de croque-monsieur en strooi er de geraspte kaas over. 
Carlsbourg

De afwerking

Leg de Croque op een bord en werk af met enkele blaadjes rucola en een schijfje Ardense ham.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Productinfo
De “œillet du Château”-kaas van de Bergerie van Acremont wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en rijpt in de kerkers van het kasteel van Bouillon.
 
Benodigdheden
Pan met antiaanbaklaag, sauspan (voor de bechamelsaus) 

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken