Menu
fr

Coq des Prés met boter en aardappels “pommes dauphine”

Carlsbourg Carlsbourg

Coq des Prés met boter en aardappels “pommes dauphine”
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 100g bloem
  • 37g Ardense roomboter
  • 100ml water
  • 1 pp maïskolf
  • 1 peper, zout, sojasaus, espelettepeper
  • 200g aardappelen
  • 75cl water voor de pommes dauphine
  • 40g of Beurre des Chefs
  • 95g bloem
  • 1 ei
  • 1 Coq des Prés-kip in haar geheel

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Coq des Prés met boter en aardappels “pommes dauphine”
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Kruid de kip met peper en zout. Snijd ze in stukken, maar laat de filets aan het karkas.
​Ontbeen de bouten. Bak de filets in een pan met de beurre des chefs van Carlsbourg. Bak ook de bouten in de vloeibare boter en deglaceer met de sojasaus.

Maak de pommes dauphine. Kook de aardappelen. Maak ondertussen het soesjesdeeg.
Kook het water met de boter. Haal van het vuur af en voeg de bloem toe. Breng opnieuw aan de kook en meng met een houten lepel, tot het mengsel droog wordt.
Haal van het vuur af en voeg het ei toe.
Plet de aardappelen tot puree als ze gaar zijn en voeg ze toe aan het soesjesdeeg.
Laat volledig afkoelen, rol het deeg tot kleine bolletjes en frituur ze. 

Snijd de korrels van de maïskolf. Vul een pan tot de helft met water en kook de maïs met een klontje boter. Mix de maïskorrels als ze gaar zijn, zeef het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
Carlsbourg

De afwerking

Schik de kip, de aardappels “pommes dauphine” en de maïs in een diep bord.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Benodigdheden
Kookpot, pan, diepe borden, houten lepel

De “Coq des Prés” zijn biologische scharrelkippen van een veertigtal pluimveehouders in de streek tussen Luik-Chimay.

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Vloeibare boter

Carlsbourg
Ontdekken