Menu
fr

Gebakken Freux-forel met gekonfijte rode biet

Carlsbourg Carlsbourg

Gebakken Freux-forel met gekonfijte rode biet
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 1 càs/el Suiker
  • 1 càs/el Noten
  • 1 pp Forel
  • 1 Rode biet
  • | Peper, zout, grof zout, kruiden
  • | Carlsbourg Ardense roomboter
  • 5 cl Kersenazijn
  • 5 cl Dragonazijn
  • 5 cl Appelazijn
  • 5 cl Wijnazijn

4
personen

135min
Bereidingstijd


€€


*


Nutri-score

Carlsbourg

Gebakken Freux-forel met gekonfijte rode biet
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Reinig de forellen en haal de ingewanden eruit. Spoel ze af en dep ze droog met een handdoek. Kruid met peper en zout en haal ze door de bloem.
Verhit een pan. Bak de forellen aan elke kant goudbruin en voeg op het einde schuimige boter toe. Hou warm aan de kant.
Schik de rode biet op een laag grof zout en bak ongeveer 2u. in een oven van 130 °C. 

Karamel:
Laat de azijn met de suiker inkoken tot siroop. Laat afkoelen.
Voeg 2 eetlepels kookvocht van de vis en 2 eetlepels noten toe.
Lepel voorzichtig over de rode bietjes. 
Carlsbourg

De afwerking

Serveer de forel in een diep bord en schik er de rode biet rond. 
Carlsbourg

Tip van de chef :

Benodigdheden
Pan, diepe borden, ovenschaal (voor de bieten) 

De viskwekerij van Freux, opgericht in 1889, kweekt beek- en regenboogforel in 32 visvijvers die voorzien worden van water uit natuurlijke bronnen. 
 

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken