Menu
fr

Gebakken escargots met kruidenboter

Carlsbourg Carlsbourg

Gebakken escargots met kruidenboter
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 100g Ardense boter
  • 1 fijngesnipperd
  • 40 ml Peak Beer Brune
  •   zout
  •   peper
  •   platte peterselie
  •   bieslook
  •   espelettepeper
  • 16 escargots

4
personen

20min
Bereidingstijd


€€€


*

Carlsbourg

Gebakken escargots met kruidenboter
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Meng er de gesnipperde ui en de fijngehakte peterselie en bieslook onder. Kruid met peper, zout en espelettepeper.

Rol de boter in huishoudfolie op tot een worst en plaats 2 uur in de koelkast.

Smelt wat Ardense roomboter in een pan op de barbecue, 10 min. voor je gaat eten. Leg de escargots maximaal 20 seconden in de hete pan. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Giet het bier in de pan en laat voor ¾ inkoken.
Carlsbourg

De afwerking

Haal de pan van het vuur en leg er enkele klontjes kruidenboter op.

Smakelijk!
Carlsbourg

Tip van de chef :

 

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken