Menu
fr

Gegrilde sardienen op een boterham met olijventapenade

Carlsbourg Carlsbourg

Gegrilde sardienen op een boterham met olijventapenade
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 4 verse sardienen
  • 40 ml Peak Beer Triple
  • 8 el vloeibare boter
  • 2 sneetjes wit brood
  • 4 kl olijventapenade
  • 2 el mosterd
  •   zout
  •   peper

4
personen

20min
Bereidingstijd


€€€


*

Carlsbourg

Gegrilde sardienen op een boterham met olijventapenade
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Fileer de sardienen en verwijder de graten. Marineer ze in 8 el vloeibare boter, de mosterd en het bier.

Snijd de korsten van het brood en dompel het sneetje in de vloeibare boter. Gril de boterham op de barbecue.

Kruid de sardienen aan beide kanten met peper en zout. Gril ze op de barbecue, enkel aan één kant.
Carlsbourg

De afwerking

Leg de sardienen met de velkant naar beneden op de boterham. Smeer het visvlees met de olijventapenade in.
Carlsbourg

Tip van de chef :

 

Past bij dit recept

Vloeibare boter

Carlsbourg
Ontdekken