Menu
fr

kersenpapillot met citroentijm, vanilleslagroom en roomijs

Carlsbourg Carlsbourg

kersenpapillot met citroentijm, vanilleslagroom en roomijs
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 4 el siroop
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 citruskaramel
  • 2 gekonfitje citruszeste
  • 40cl Authentieke room uit de Ardennen
  • 1l schapenmelk
  • 8 eigelen
  • 20g suiker
  • 40g bloemsuiker
  • 300g kersen
  • 10cl Peak Beer Myrtille

4
personen

90min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

kersenpapillot met citroentijm, vanilleslagroom en roomijs
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Ontpit de kersen. Maak een papillot van aluminiumfolie, leg de kersen erin met de citroentijm, 2 el siroop en het bier. Sluit de papillot en gaar centraal op de barbecue.

Maak roomijs op basis van schapenmelk. Klop de eigelen en de suiker tot ruban, breng de melk aan de kook. Giet de kokende melk bij de ruban. Doe de bereiding terug in de pan en laat op een zacht vuur koken. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel of spatel. Let op dat het mengsel niet kookt of boven de 65°C* gaat, anders gaan de eieren stollen. Giet het mengsel als het gaar is in een mengkom en roer half van de room eronder.

Klop de rest van de room en de bloemsuiker op tot een slagroom. Bewaar in de koelkast.
Carlsbourg

De afwerking

Open de papillot als de kersen lauw zijn. Verwijder de tijm en dien op met een bolletje ijs, een toef slagroom, de citruskaramel en de gekonfijte zeste.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Hoe weet je wanneer het mengsel gaar is? Neem een kleine hoeveelheid op een houten lepel. Ga er met je vinger door. Als de streep die je trekt zichtbaar blijft, dan is het klaar.

Past bij dit recept

Authentieke room uit de Ardennen

Carlsbourg
Ontdekken