Menu
fr

Pannenkoeken met Moneuse-bier en Chant d’Éole

Carlsbourg Carlsbourg

Pannenkoeken met Moneuse-bier en Chant d’Éole
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 limoenen
  • 20g gember
  • 8 blaadjes munt
  •   zout
  •   glazuursuiker
  • 500g bloem
  • 80g suiker
  • 50cl melk
  • 50cl Moneuse-bier
  • 50cl Chant d'Éole
  • 2 appels
  • 60g Ardense Boter

4
personen

25min
Bereidingstijd


€€


*


Nutri-score

Carlsbourg

Pannenkoeken met Moneuse-bier en Chant d’Éole
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Neem een kom en maak het pannenkoekenbeslag door de volgende ingrediënten te mengen in deze volgorde: bloem, suiker, zout, eieren en melk. Werk af door het Moneuse-bier toe te voegen. Aarzel niet om het beslag door een zeef te halen als je klontjes hebt.
 
Snijd de ene helft van de appel in brunoise. Snijd de andere helft in julienne-reepjes. Verhit een anti-aanbak pan. Smelt de Ardense boter en karamelliseer lichtjes de brunoise van appel die je vervolgens blust met een beetje Chant d’Eole. Zodra de appel alles goed heeft opgenomen, giet je het beslag erbij om je pannenkoeken te maken.
Carlsbourg

De afwerking

Bak ze op traditionele wijze aan elke kant. Gebruik eventueel een bord om ze om te draaien. Bestrooi je pannenkoeken met de julienne gesneden appel. Strooi er wat glazuursuiker over en leg er wat blaadjes munt op.
 
Serveer je pannenkoeken naar wens, bijvoorbeeld met een bolletje ijs of een appelsorbet met een scheutje Chant d'Éole.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken