Menu
fr

Eendenborst van Floumont, geslonken kool met Chouffe en Cyril-chocolade

Carlsbourg Carlsbourg

Eendenborst van Floumont, geslonken kool met Chouffe en Cyril-chocolade
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets van Floumont
  • 1/2 witte kool
  • 500 gr vers gerookt spek
  • 40 cl N’ice Chouffe
  • 100 gr zwarte chocolade Cyril
  • 120 gr speculaas
  • Q.S zout en peper
  • Q.S Carlsbourg Ardense roomboter

4
personen

45min
Bereidingstijd


€€€


**

Carlsbourg

Eendenborst van Floumont, geslonken kool met Chouffe en Cyril-chocolade
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Snijd de kool in fijne reepjes en spoel in helder water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen het spek in reepjes. Bak het spek in een hete braadpan. Doe de witte kool erbij en laat zachtjes stoven, breng op smaak met peper en zout. Deglaceer met wat bier als de bereiding aan de pan kleeft. Houd apart.
Gebruik dezelfde pan om het bier te laten opkoken. Laat inkoken en voeg de chocolade op het einde toe.
 
Smelt de boter in een andere pan. Maak kruisgewijs inkepingen in het vet van de eendenborstfilets en bak ze eerst op de velkant in de hete pan. Kruid de vleeszijde met peper en zout en bak ook deze zijde. Laat de eendenborstfilets 5 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte) verder garen in de oven op 180°C.
Mix de speculaas.
Carlsbourg

De afwerking

Dresseer de borden: leg de kool-spekmengeling op het bord, schik de eendenborst erbovenop, nappeer met de saus en werk af met de speculaaskruimels.

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken