Menu
fr

Cake met appel en peer van de boomgaarden in Chise

Carlsbourg Carlsbourg

Cake met appel en peer van de boomgaarden in Chise
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 2 eetlepels gist
  • 6 eieren
  • 150 gr Carlsbourg Ardense boter
  • 1 appel
  • 1 peer

4
personen

55min
Bereidingstijd



*


Nutri-score

Carlsbourg

Cake met appel en peer van de boomgaarden in Chise
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Snijd de appel en de peer in grote blokjes. Bak alles bruin in de Ardense boter. Als het half gekookt is, blus af met honingwijn. Laat afkoelen.
 
Voor het deeg van je cake, voeg de bloem, suiker, gist, boterzalf en eieren samen in een grote kom. Meng alles met een mixer. Roer de in de pan geschroeide stukjes appel en peer erdoor, zonder het vocht. Bewaar het vocht tot op het einde van het recept.
 
Giet het deeg in een bakvorm. Bak ongeveer 30 minuten op 170 °C. De tijd zal natuurlijk afhangen van het formaat van je bakvorm. Haal de cake uit de oven zodra hij gaar is, bestrijk de cake met het appel-perenbraadvocht met een kwastje. 
Carlsbourg

De afwerking

Garneer je cake met de overgebleven stukjes appel en peer, wat bloemsuiker en wat blaadjes munt. Aarzel niet om het eventueel af te maken met een bolletje ijs of een sorbet.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken