Menu
fr

Fazantfilet met Ardense ham

Carlsbourg Carlsbourg

Fazantfilet met Ardense ham
Champignons, spinazie en krielaardappeltjes.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes ardense ham
  • 200 g krieltjes
  • 160 g mengeling champignons
  • 200 g Carlsbourg Beurre des Chefs
  • 3 takjes tijm
  • 1 Gastrique (kan je zelf maken of kopen)
  • 4 eidooiers
  • 150 g tomatenstukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 g Carlsbourg Beurre des Chefs
  • 1 Peper, zout en extra vershoudfolie
  • 600 g fazantenhen filets
  • 150 g jonge spinazie
  • 20 g gehakte amandelen
  • 2 sjalotten

4
personen

40min
Bereidingstijd


€€€


***


Nutri-score

Carlsbourg

Fazantfilet met Ardense ham
Champignons, spinazie en krielaardappeltjes.

De bereiding

Fazantehenrolletjes

Leg een vel vershoudfolie open op de werktafel, met daarop een sneetje ardense ham
Snijd een fazantehenfilet ‘en enveloppe’ en leg deze op de ham. Kruid met peper en zout.
 
Spoel de spinazie en snijd de sjalot fijn. Smelt een nootje boter en stoof de sjalot en de spinazie. Voeg hier de gehakte amandelen aan toe en kruid goed af met peper en zout. Schik 1/8 van de spinazie in het midden van de fazant en rol met behulp van de folie strak op tot een mooie rol.
Herhaal tot je 4 rollen hebt en bewaar in de koelkast.
 
Kook de krieltjes gaar en kuis de champignons. Snijd de 2 de sjalot in ringen.
 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal de rolletjes fazant uit de folie en bak ze aan alle zijden goudbruin aan in de Carlsbourg Beurre des Chefs. Laat 10 min. verder garen in de oven.
 
Bak de krieltjes en de champignons aan in wat boter. Voeg de de sjalot toe en kruid met peper, zout en de tijm.
Carlsbourg

De afwerking

Choronsaus

Meng de tomatenblokjes met de tomatenpuree in een steelpannetje en laat op een zacht vuur pruttelen tot je een compote bekomt.
 
Meng in een sauspan 4 eidooiers met 4 eidopjes gastrique. Klop het mengsel luchtig. Verwarm de mengeling op een zacht vuur en klop voortdurend tot je een schuimige mousseline bekomt. Voeg koude blokjes van Carlsbourg Beurre des Chefs toe en blijf voortdurend kloppen. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte dragon. Voeg de tomatencompote toe.
 
Schik eerst een beetje spinazie op het bord. Snijd de fazantenhenrolletjes aan de uiteinde bij en snijd dan schuin doormidden. Schik ze op de spinazie, samen met de aardappelen en champignons. Serveer er de choronsaus bij.


DOWNLOAD HIER JOUW E-COUPON VOOR ONZE LEKKERE BEURRE DES CHEFS

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken