Menu
fr

Recept: 100% Ardens bosbessenijs!

Carlsbourg Carlsbourg

Recept: 100% Ardens bosbessenijs!
100% Ardense inspiratie: bosbessenijs.

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 200 ml Authentieke room uit de Ardennen van Carlsbourg
  • 3 eigelen
  • 70 g poedersuiker
  • 400 g Ardense bosbessen (houd er enkele apart voor de afwerking)

4
personen

60min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Recept: 100% Ardens bosbessenijs!
100% Ardense inspiratie: bosbessenijs.

De bereiding

IJsjes krijgen in de zomer een glansrol! Ze zijn geliefd door jong en oud, ze zijn verfrissend en je vindt ze in alle mogelijke smaken en texturen. Omdat steeds meer mensen een ijsmachine in hun keuken hebben staan, kan iedereen nu experimenteren en een echte ijsmaker worden.

Bied je je gasten graag een fruitig en smaakvol roomijs aan? Dan is dit recept iets voor jou, roomijs met bosbessen uit onze Ardennen! Je vindt ze bijvoorbeeld bij Fred & Berries of ga langs bij een lokale producent.

Spoel de bosbessen en mix ze in een blender.
Klop de eigelen met de suiker stapsgewijs op tot een witte, schuimige massa.
Warm de melk op in een pannetje en giet het over de ei-suikermengeling. Meng goed.
Giet de bereiding in het pannetje. Verwarm op een heel zacht vuur en roer goed door tot het mengsel begint te binden en je met een lepel een streep kunt trekken.
Haal de pan van het vuur, doe de bosbessenpuree erbij, meng goed en laat afkoelen.

Voeg de Authentieke room uit de Ardennen toe als de bereiding afgekoeld is en meng tot een homogeen geheel.
Giet in een ijsmachine en laat 15-20 minuten draaien. Het roomijs moet stevig en glad zijn.
Carlsbourg

De afwerking

Serveer het ijs in kleine kommetjes of ijscoupes en versier met enkele blauwe besjes.

Smakkelijk!


Doe mee met onze wedstrijd en maak kans op een van de 4 Gelato Expert Magimix ijsmachines!

Waag je kans!
Carlsbourg

Tip van de chef :

Het geheim van de romigheid?

Een echt geheim is het niet: je hebt allereerst verse en kwalitatieve ingrediënten nodig, maar ook en vooral gebruik je naast melk ook altijd rijke, vette room. De Authentieke room uit de Ardennen bijvoorbeeld, bindt heel goed met eieren en suiker, net wat je nodig hebt om je recept tot een goed einde te brengen.
Een niet onbelangrijk extraatje: je maakt er ook heerlijke slagroom mee, om bij je roomijs te serveren! Wil je graag weten hoe je die maakt, (her)bekijk dan het recept van Julien Lapraille!

Past bij dit recept

Authentieke room uit de Ardennen

Carlsbourg
Ontdekken