Menu
fr

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont

Carlsbourg Carlsbourg

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 30 cl wijn fleur de Franchimont
  • 12 cl Authentieke room uit de Ardennen
  • 2 kleine rode uien
  • 4 el verse peterselie, fijngehakt
  • 4 el gedroogd fruit (gehakt)
  • Q.S peper en zout
  • 2 gebakken eendenborsten
  • 2 peren

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

  • Snijd de eend in plakken en schik ze mooi op een bord.
  • Pel en snipper de rode uien.
  • Klop de room ¾ op en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui en de peterselie toe.
  • Snijd de peren in 6 stukken en verwijder de pitjes.
  • Bak de stukken peer in een hete braadpan. Draai ze om. Houd aan de kant.
  • Laat de fleur de Franchimont-wijn inkoken. Giet de wijn over de geroosterde peren om ze op smaak te brengen.
Carlsbourg

De afwerking

  • Dresseer de stukken peer en toefjes slagroom op en rond de plakken eend. Werk je bord af met stukjes gedroogd fruit.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken