Menu
fr

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont

Carlsbourg Carlsbourg

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 30 cl wijn fleur de Franchimont
  • 12 cl Authentieke room uit de Ardennen
  • 2 kleine rode uien
  • 4 el verse peterselie, fijngehakt
  • 4 el gedroogd fruit (gehakt)
  • Q.S peper en zout
  • 2 gebakken eendenborsten
  • 2 peren

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Eend met peer en wijn Fleur de Franchimont
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

  • Snijd de eend in plakken en schik ze mooi op een bord.
  • Pel en snipper de rode uien.
  • Klop de room ¾ op en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui en de peterselie toe.
  • Snijd de peren in 6 stukken en verwijder de pitjes.
  • Bak de stukken peer in een hete braadpan. Draai ze om. Houd aan de kant.
  • Laat de fleur de Franchimont-wijn inkoken. Giet de wijn over de geroosterde peren om ze op smaak te brengen.
Carlsbourg

De afwerking

  • Dresseer de stukken peer en toefjes slagroom op en rond de plakken eend. Werk je bord af met stukjes gedroogd fruit.

Past bij dit recept

Authentieke room uit de Ardennen

Carlsbourg
Ontdekken