Menu
fr

Tartiflette

Carlsbourg Carlsbourg

Tartiflette
op Ardense wijze

Ingrediënten

  • 1 peper
  • 12 cl Authentieke Ardense room
  • 400 g Hervekaas zoals een Remoudou of Bou d’Fagne
  • 200 g Ardense ham (in sneetjes van 1 cm dik)
  • 50 g Ardense roomboter Carlsbourg
  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 20 cl Fleur de Franchimont

4
personen

45min
Bereidingstijd


€€


*


Nutri-score

Carlsbourg

Tartiflette
op Ardense wijze

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Kook ze 5 min. in kokend water en giet af, houd aan de kant.
  • Snipper de uien en stoof ze 5 minuten op een zacht vuur in wat boter. Snijd ondertussen de Ardense ham in reepjes en voeg ze bij de uien.
  • Zet het vuur hoog en blus met Fleur de Franchimont, laat 2 minuten doorkoken. Zet het vuur zachter en voeg de room en wat peper toe.
  • Snijd de kaas in sneetjes, verwijder eerst de korst.
  • Leg afwisselend een laagje aardappelen, een laagje ui-hammengeling en een laagje kaas in een ovenschaal.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Carlsbourg

De afwerking

Zet de ovenschaal zo op tafel en bedien je gasten aan tafel, dat is net zo gezellig!

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken