Menu
fr

Wafels met slagroom

Carlsbourg Carlsbourg

Wafels met slagroom
van Mamy Denise

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 150 g gesmolten Gekarnde boter Carlsbourg
  • 300 ml Authentieke Ardense room Carlsbourg
  • 1 el bloemsuiker
  • 1/2 pakje vanillesuiker
  • 75 cl water

4
personen

30min
Bereidingstijd



*


Nutri-score

Carlsbourg

Wafels met slagroom
van Mamy Denise

De bereiding

 Van de wafels:
 
  • Meng de zelfrijzende bloem met de vanillesuiker en de helft van het water. Kneed goed tot een homogeen deeg.
  • Doe de eigelen en de rest van het water erbij. Meng grondig.
  • Als het beslag mooi glad is, voeg de gesmolten boter toe. Meng goed.
  • Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het deeg.
  • Bak de wafels in porties in een heet en beboterd wafelijzer.

Van de slagroom:
 
  • Zet een glazen kom en de klopper in de koelkast.
  • Giet de Authentieke Ardense room in de afgekoelde kom en voeg een eetlepel bloemsuiker toe.
  • Klop de room op tot hij dikker wordt.
  • Doe er wat vanillesuiker bij voor de smaak.
  • Proef en voeg wat extra room of wat bloemsuiker toe indien nodig.
Carlsbourg

De afwerking

Schep de slagroom rijkelijk over de wafeltjes en laat het smaken!

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken