Menu
fr

Miserable

Carlsbourg Carlsbourg

Miserable
van Bomma Alice

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 110 g suiker
  • 120 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 130 g Ardense roomboter Carlsbourg
  • 100 g suiker
  • 1 eigeel
  • 125 ml melk
  • 2 klontjes suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1/2 pakje vanillepudding

4
personen

60min
Bereidingstijd



**


Nutri-score

Carlsbourg

Miserable
van Bomma Alice

De bereiding

Van de biscuit:
 
  • Mix de eieren, de suiker en de vanillesuiker in ongeveer 10 minuten tot een luchtig geheel.
  • Doe de gezeefde bloem erbij en meng tot een egaal deeg.
  • Vet twee taartvormen in met boter en bak 20 min in een voorverwarmde oven op 190°C.

Van de garnituur:
 
  • Los 1/2 pakje vanillepudding op in een beetje melk.
  • Breng 125 ml melk met 2 suikerklontjes aan de kook en doe er, net voor het kookpunt, de opgeloste vanillepudding bij.
  • Roer door tot de pudding goed stevig is. Neem de pan van het vuur.
  • Klop het eigeel los in een kommetje en meng door de nog warme, dikke pudding.
  • Laat afkoelen. Roer af en toe helemaal door, zodat er geen ‘vel’ op de pudding komt.
  • Laat de boter zacht worden en meng met de suiker en de vanillesuiker tot de mengeling egaal en wit is.
  • Meng onder de afgekoelde pudding.
Carlsbourg

De afwerking

Verdeel alle vulling zorgvuldig over de onderste biscuit. Druk de andere biscuit er voorzichtig op, met de krokante kant naar boven. Strooi een beetje bloemsuiker over de taart. Smakelijk!

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken