Menu
fr

Ardens speltbrood

Carlsbourg Carlsbourg

Ardens speltbrood
Homemade

Ingrediënten

  • 500 g bloem van Ardense spelt
  • 25 g verse bakkersgist
  • 33 cl lauw water
  • 1 kl zout
  • 1 Ardense roomboter

4
personen

200min
Bereidingstijd



**


Nutri-score

Carlsbourg

Ardens speltbrood
Homemade

De bereiding

  • Los de gist op in een beetje lauw water.
  • Meng het zout door 450 g bloem.
  • Stort de bloem in een hoopje op je werkblad en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet de verse gist in het kuiltje, samen met wat extra water.
  • Meng zorgvuldig, voeg eventueel water toe, tot een egaal, zacht deeg.
  • Kneed het deeg een tiental minuten met de stretch-en-fold-techniek (vouw het deeg over zichzelf).
  • Laat het deeg ongeveer 20 minuten rijzen.
  • Bestrooi je werkblad met bloem en duw met je hand alle lucht zachtjes uit je deeg, kneed het zorgvuldig in de vorm van een bolletje.
  • Bedel het deeg met een keukenhanddoek en laat ongeveer 1 uur rusten, tot het volume verdubbeld is.
  • Bevochtig het deeg lichtjes en maak inkepingen met de punt van een scherp mes.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bak het brood ongeveer 30 tot 40 minuten op een vel bakpapier in de oven, tot de korst goudbruin is.
Carlsbourg

De afwerking

Snijd dikke sneden van het nog warme brood en besmeer ze royaal met Ardense boter, zo eenvoudig kan het zijn! En proef de zachte smaak van de Belgische Ardennen.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken