Menu
fr

Mosselen met verse dragon boter

Carlsbourg Carlsbourg

Mosselen met verse dragon boter
en zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen
  • 4 kg mosselen gespoeld en opgekuist
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 takjes verse dragon
  • 80 g Carlsbourg Ardense roomboter
  • 1 Olijfolie
  • 1 Zout, zwarte peper

4
personen

35min
Bereidingstijd


€€


*


Nutri-score

Carlsbourg

Mosselen met verse dragon boter
en zoete aardappelfrietjes

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke frieten. Leg ze op een ovenschaal met bakpapier. Kruid met zout, peper en sprenkel er olijfolie over. Bak 20 minuten, draai de frietjes halverwege om.
  • Verwijder de buitenste schil van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes. Snipper de sjalotten en hak de look fijn.
  • Verhit 30 g Carlsbourg Ardense roomboter in de pan en laat smelten. Voeg de look en sjalot toe en stoof 3 min. op een matig vuur. Doe de venkelblokjes erbij en laat 10 min. garen op een zacht vuur, roer regelmatig om. Blus met de witte wijn en kruid met peper en zout.
Carlsbourg

De afwerking

  • Voeg de mosselen en de fijngehakte dragon toe. Dek de pan af en bak 8 min. op hoog vuur, tot alle schelpen open zijn. Serveer de mosselen in diepe borden, verwijder alle ongeopende mosselschelpen. Zeef de saus en voeg al roerend de rest van de Carlsbourg Ardense roomboter (koud, in blokjes) toe. Sprenkel de saus over de mosselen en dien onmiddellijk op met de zoete-aardappelfrietjes (of gewone frieten) en mayonaise.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken