Menu
fr

Kruimeltaart met rode vruchten

Carlsbourg Carlsbourg

Kruimeltaart met rode vruchten
en kokos-citroenzeste crème

Ingrediënten

  • 1.5 snuifje zout
  • 1.5 kl citroenzeste
  • 7.5 cl kokosroom
  • 30 cl Carlsbourg Authentieke room uit de Ardennen
  • 750 g mascarpone
  • 750 g rode vruchten
  • 6 eidooiers
  • 300 g rietsuiker in poedervorm
  • 450 g patisseriebloem
  • 1.5 kl bakpoeder
  • 300 g zachte Carlsbourg Gekarnde boter

6
personen

35min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Kruimeltaart met rode vruchten
en kokos-citroenzeste crème

De bereiding

  • Klop de eidooiers en de suiker op tot het mengsel wit wordt. Voeg de zachte Carlsbourg Gekarnde boter toe en klop tot een romige, gladde massa. Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en roer krachtig tot je een homogeen deeg krijgt.
  • Bekleed een grote taartvorm met bakpapier. Spreid het deeg uit in een dikke laag, druk het goed aan en egaliseer het oppervlak. Laat 20 min. rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de taartbodem goudgeel in 20-25 min. Ga met een mes rond de rand van het deeg als het uit de oven komt. Laat volledig afkoelen voor je de taartbodem uit de vorm haalt.
  • Meng de kokosroom, de citroenzeste, de mascarpone en de Carlsbourg Authentieke room. Klop het mengsel op tot slagroom. Laat ongeveer 1 uur staan op een koele plaats zodat de slagroom kan opstijven. Giet het in een spuitzak met een gladde punt of een zak waarvan het uiteinde is afgeknipt.
  • Snijd de aardbeien in 2 of 4, afhankelijk van hun grootte
Carlsbourg

De afwerking

  • Plaats de kruimeltaartbodem op een serveerschaal. Bedek royaal met de kokos-citroenroom. Versier met de rode vruchten. Deze kruimeltaart kan geserveerd worden als paasdessert.

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken