Menu
fr

Quiche met dille

Carlsbourg Carlsbourg

Quiche met dille
en gerookte forel

Ingrediënten

  • 250 g patisseriebloem
  • 145 g Carlsbourg Ardense roomboter
  • 1 eidooier
  • 5 cl koud water
  • Of/ou 1 kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 2 grote sjalotten
  • 3 eieren
  • 150 g gerookte Ardense forel (of gerookte zalm)
  • 3 takjes dille
  • 40 cl Carlsbourg Authentieke room uit de Ardennen
  • 1 kl maïszetmeel
  • 1 Zout, zwarte peper

4
personen

35min
Bereidingstijd



**


Nutri-score

Carlsbourg

Quiche met dille
en gerookte forel

De bereiding

  • Meng de bloem met ½ kl zout. Voeg 125 g zachte Carlsbourg Ardense roomboter toe en kneed met je vingertoppen. Wrijf het mengsel tussen je handen tot het zanderig voelt. Doe het water en het eigeel erbij en meng goed. Maak een bolletje en kneed het deeg vervolgens 3 tot 4 keer door op je werkblad, met de palm van je hand, zodat de Carlsbourg Ardense roomboter goed opgenomen wordt. Wikkel het deeg in een vel huishoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad. Spreid het uit in een beboterde taartvorm of een taartvorm bedekt met bakpapier. Prik het deeg helemaal in met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snipper de sjalotten fijn. Stoof ze met 20 g Carlsbourg Ardense roomboter op een zacht vuurtje. Haal van het vuur af en laat afkoelen.
  • Meng de Carlsbourg Authentieke room uit de Ardennen met de eieren, de sjalot en het maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
  • Verkruimel het visvlees over de bodem van het deeg. Doe er enkele plukjes dille bij.
  • Giet voorzichtig het roommengsel in de taartvorm.
  • Bak ongeveer 30 min.
Carlsbourg

De afwerking

  • Serveer warm met een groene salade.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken