Menu
fr

Pizza à la minute met venkelcrème

Carlsbourg Carlsbourg

Pizza à la minute met venkelcrème
en geroosterde venkel

Ingrediënten

  • 1 Enkele takjes dille
  • 1 rode ui
  • 1 Aspergekiemen of iets anders naar keuze
  • 1/2 kl poedersuiker
  • 1 Olijfolie
  • 1 Zout
  • 1 Zwarte peper
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 250 g mozzarella di bufala
  • 6 pitabroodjes
  • 10 cl appelciderazijn
  • 30 g zonnebloempitten
  • 20 cl Carlsbourg Authentieke volle room
  • 400 g venkel

4
personen

45min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Pizza à la minute met venkelcrème
en geroosterde venkel

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de venkel in fijne plakken. Leg ze op een bakplaat. Kruid met zout en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 20 à 25 min, draai ze regelmatig om.
  • Rooster al roerend de zonnebloempitten in een hete antikleefpan zonder vetstof.
  • Pel de ui. Snijd hem doormidden en vervolgens in fijne halve ringen. Doe ze in een kom. Meng de azijn, de suiker, en ¼ kl zout in een pan, breng aan de kook en overgiet er de uien mee. Marineer 15 min en roer regelmatig. Giet dan af.
  • Haal de venkel uit de oven. Houd 8 plakken geroosterde venkel aan de kant. Mix de rest van de venkel met de parmezaan, de room en 1 el zonnebloempitten tot een fijne crème. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de pitabroodjes in tweeën. Wrijf de randen in met olijfolie. Besmeer ze met een fijn laagje venkelcrème, schik er enkele fijne reepjes mozzarella op en leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 10-15 min.
  • Haal de pizza’s uit de oven en werk ze af met een plakje geroosterde venkel, enkele gemarineerde uienringen, aspergekiemen, zonnebloempitten en enkele plukjes dille.
Carlsbourg

De afwerking

Dien op met de venkelcrème.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken