Menu
fr

Pecannotentaart

Carlsbourg Carlsbourg

Pecannotentaart
met basterdsuiker

Ingrediënten

  • 1/4 kl kaneelpoeder
  • 1 Zout
  • 1 Honing
  • 1 rol zanddeeg
  • 300 g pecannoten
  • 3 eieren
  • 180 g bruine basterdsuiker
  • 80 g Carlsbourg Ardense roomboter
  • 1 kl vanille-extract

4
personen

60min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Pecannotentaart
met basterdsuiker

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een vel bakpapier op het deeg en giet er bakparels of rijst op, spreid ze goed uit. Bak het deeg 10 min in de oven. Verwijder de bakparels of de rijst en het bakpapier en bak nog eens 5 min. 
  • Haal uit de oven.
  • Hak de helft van de pecannoten fijn.
  • Smelt de boter.
  • Klop de eieren op met de basterdsuiker, de gesmolten boter, het kaneelpoeder, het zout en het vanille-extract. Doe de gehakte pecannoten erbij en roer goed.
  • Stort het mengsel in de voorgebakken taartbodem.
  • Versier de taart met hele pecannoten.
  • Bak 25 min. in de oven op 180°C.
Carlsbourg

De afwerking

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens de taart aan te snijden.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken