Menu
fr

Havercookies

Carlsbourg Carlsbourg

Havercookies
met gedroogde abrikozenen kardemom

Ingrediënten

  • 1 el patisseriebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 1/4 kl gemalen kardemom
  • 1 Zout
  • 1 Turkse yoghurt
  • 140 g havervlokken
  • 80 g Carlsbourg gekarnde boter
  • 60 g poedersuiker
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 1 groot ei
  • 1 Verse vijgen

4
personen

20min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Havercookies
met gedroogde abrikozenen kardemom

De bereiding

  • Smelt de boter.
  • Meng de havervlokken met de suiker, de bloem en het bakpoeder.
  • Voeg de boter en het ei toe, en vervolgens de kardemom en de gehakte gedroogde abrikozen. Kneed het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Plaats het deeg in het midden, bedek met een vel bakpapier en rol het deeg fijn uit met een deegrol.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak 10 tot 15 min, tot het koekjesdeeg goudbruin is.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. De koek zal uitharden tijdens het afkoelen.
  • Breek het in grove stukken en bewaar in een metalen koekjesdoos.
Carlsbourg

De afwerking

Serveer met een lepel Turkse yoghurt en vers fruit. Besprenkel met wat honing.

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken