Menu
fr

Pannenkoek met chocolade en bloedsinaasappel

Carlsbourg Carlsbourg

Pannenkoek met chocolade en bloedsinaasappel
 

Ingrediënten

  • 250 g patisseriebloem
  • 35 g pure cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 70 cl halfvolle melk
  • 40 g rietsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 30 g Ardense Roomboter Boter Carlsbourg
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 20 cl Carlsbourg Authentieke Volle Room
  • 1 eetlepel hazelnootboter of pindakaas
  • 7 bloedsinaasappels

8
personen

25min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Pannenkoek met chocolade en bloedsinaasappel
 

De bereiding

  • Laat de boter smelten.
  • Zeef bloem, vanillepoeder en cacaopoeder in een grote diepe schaal.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren erin. Meng met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe om te verdunnen, en vervolgens ook de gesmolten boter.
  • Bak dunne pannenkoeken.
  • Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes. Laat ze uitlekken, vang het sap op voor een drankje of een ander recept zoals saladedressing.
  • Klop de room met de hazelnootboter, 5 g cacaopoeder en honing tot een stevige slagroom.
  • Vouw een pannenkoek in vier, voeg de room en sinaasappelschijfjes toe.
  • Strooi er wat poedersuiker over en serveer.
Carlsbourg

De afwerking

Poedersuiker om te serveren
Carlsbourg

Tip van de chef :

Suggestie: vervang de bloem door boekweitmeel.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken