Menu
fr

Kabeljauwfilet met citrusboter, gepureerde kikkererwten, jonge worteltjes en gebakken lente-uitjes

Carlsbourg Carlsbourg

Kabeljauwfilet met citrusboter, gepureerde kikkererwten, jonge worteltjes en gebakken lente-uitjes
 

Ingrediënten

  • 2 citroenen (bio of onbehandeld)
  • 3 clementines (bio of onbehandeld)
  • 500 g wortelen
  • 400 g gekookte kikkererwten
  • 200 g lente-uitjes (ongeveer 10 stengels)
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 1 snuifje laurierpoeder
  • 2 takjes koriander
  •   Olijfolie
  •   Zwarte peper
  • 40 g Carlsbourg Ardense Roomboter met Zeezout op kamertemperatuur
  • 600 g kabeljauwfilet (middenstuk)

4
personen

25min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Kabeljauwfilet met citrusboter, gepureerde kikkererwten, jonge worteltjes en gebakken lente-uitjes
 

De bereiding

  • Schil de wortelen. Kook ze gaar in 50 cl kokend water met de koriander. Giet af, bewaar het kookvocht.
  • Giet de kikkererwten af.
  • Mix de wortelen, koriander en kikkererwten. Voeg het kerriepoeder en een beetje kookwater van de wortelen toe tot je een fijne puree bekomt. Warmhouden.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem de schil van 1 citroen en 1 clementine. Pers de citroenen en clementines uit. Meng boter, laurierpoeder en citrusschil.
  • Leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal. Leg kleine klontjes boter op de vis. Bestrooi met citroensap.
  • Bak ongeveer 15 minuten afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilet.
  • Verwijder de stengels van de lente-uitjes. Snijd ze in stukken van 3 cm lang. Bak de lente-uitjes snel in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
Carlsbourg

De afwerking

  • Serveer de kabeljauw met het kookvocht, aardappelpuree en gebakken lente-uitjes.

Past bij dit recept

Ardense roomboter met zeezout

Carlsbourg
Ontdekken