Menu
fr

Havermoutpap chocolade-bosbessen

Carlsbourg Carlsbourg

Havermoutpap chocolade-bosbessen
 

Ingrediënten

  • 12cl Carlsbourg Finesse lichte room
  • 400g wilde bosbessen (bevroren)
  • 150g havervlokken
  • 70cl water
  • 40g honing
  • 30g lijnzaad
  • 10g cacaopoeder
  • 2g vanille-extract

4
personen

10min
Bereidingstijd



*

b
Nutri-score

Carlsbourg

Havermoutpap chocolade-bosbessen
 

De bereiding

  • Ontdooi de bosbessen.
  • Doe het water, de room, het cacaopoeder, het vanille-extract en de honing in een pannetje en warm dit zachtjes op.
  • Gebruik een klopper om de honing op te lossen en het cacaopoeder goed te mengen.
  • Voeg de havervlokken toe en laat nog 3 minuten koken op een laag vuur, blijf goed roeren.
  • Haal van het vuur. Giet in kommetjes. Voeg de bosbessen toe en bestrooi met lijnzaad. Serveer.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: het hele jaar door

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  • Nutritionele waarden, per portie (188,0 g) : Energie : 220,1  Kcal ; 919,8kj , Vetten 11,2g waarvan verzadigde vetzuren : 4,8g ; Koolhydraten : 11,2g waarvan suikers 18,6g ; Eiwitten : 5,3g ; Vezels : 4,7g ; Zout :  24,2g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 117,1 Kcal ; 489,3 kJ ; Vetten :  6,0g waarvan verzadigde vetzuren: 2,6 g ; Koolhydraten : 6,0g waarvan suikers :9,9g ; Eiwitten :  2,8g ; Vezels : 2,5  g ­; Zout :  12,9g.

Past bij dit recept

Carlsbourg Finesse Culinaire room

Carlsbourg
Ontdekken