Menu
fr

Stoofpotje van rundvlees met groene olijven

Carlsbourg Carlsbourg

Stoofpotje van rundvlees met groene olijven
 

Ingrediënten

  • 60 g Carlsbourg Beurre des Chefs
  • 800 g in blokjes gesneden ontvelde tomaten
  • 700 g stoofvlees
  • 450 g wortelen
  • 200 g grote, ontpitte groene olijven
  • 50 g sjalotten
  • 30 cl droge witte wijn
  • 15 g bloem
  • 14 g knoflookteentjes
  • 3 g kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 1 g saffraan

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Stoofpotje van rundvlees met groene olijven
 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de sjalotten en knoflook fijn en fruit ze al roerend 8 minuten in een pan in 20 gram Beurre des Chefs. Haal van het vuur.
Doe 40 gram Beurre des Chefs in de pan en laat smelten. Doe de stukjes stoofvlees snel aanbraden in de braadpan.
Voeg de bloem toe en meng krachtig. Voeg de witte wijn toe en meng. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 minuten koken. Haal van het vuur. Voeg de tomaten, 40 cl water, het kruidentuiltje, de saffraan en peper toe. Meng, dek af en laat sudderen gedurende 2 uur. Af en toe roeren. Voeg de olijven toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: het hele jaar door

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken