Menu
fr

Driekoningentaart !

Carlsbourg Carlsbourg

Driekoningentaart !
 

Ingrediënten

  • 460 g bladerdeeg (2 rollen bladerdeeg)
  • 200 g volle melk
  • 175 g poedersuiker
  • 110 g ei (2 eieren)
  • 130 g amandelpoeder
  • 60 g eidooiers (3 dooiers)
  • 18 g maïzena
  • 1 g vanillepoeder
  • 1 boon en kartonnen kroon
  • 120 g Beurre des Chefs op kamertemperatuur

10
personen

40min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Driekoningentaart !
 

De bereiding

Doe in een schaal 130 gram amandelpoeder, 130 gram poedersuiker, 13 gram maïzena, 120 gram zachte boter, 1 ei en 1 eidooier. Meng goed en zet in de koelkast.
Giet 150 gram melk in een pan en breng zachtjes aan de kook.
Doe 2 eidooiers, 1 gram vanillepoeder, 5 gram maïzena en 35 gram poedersuiker in een kom. Meng met een garde.
Als de melk kookt, al roerend toevoegen aan het mengsel van ei, suiker en maïzena. Doe alles terug in de pan en breng al roerend zachtjes aan de kook. Als de room kookt, 5 minuten laten koken en blijven roeren. Haal van het vuur. Giet in een kom. Dek meteen de crème af met huishoudfolie om te voorkomen dat ze aan het oppervlak uitdroogt. Houd koel.
Als de amandelroom en de banketbakkersroom goed koud zijn, meng ze door elkaar.
Leg een ronde schijf bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg daarop een laag frangipane tot 1,5 cm van de rand. Duw een boon erin. Strijk met een borstel in water gedompeld rond de buitenrand.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek met een tweede schijf bladerdeeg. Sluit de randen goed af. Teken patronen met de achterkant van een klein keukenmes. Meng 1 ei, 50 gram melk en 10 gram poedersuiker. Breng deze mengeling met een borstel rijkelijk aan op het bladerdeeg. Bak 25 tot 35 minuten op 200°C en zorg dat het niet te bruin wordt.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: het hele jaar door
Carlsbourg

Tip van de chef :

Heb je geen boon? Gebruik een hele amandel in de plaats.

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken