Menu
fr

Romige geroosterde pompoensoep met gekarameliseerde uien

Carlsbourg Carlsbourg

Romige geroosterde pompoensoep met gekarameliseerde uien
 

Ingrediënten

  • 20 g olijfolie
  • 14 g knoflook
  • 2 g verse tijm
  • 10 g balsamicoazijn
  • 12 cl Authentieke Volle Room (120g)
  • 1 kg pompoen
  • 200 g ui
  • 150 g witte prei
  • 30 g van een kruid naar keuze: kervel, peterselie, rucola
  • 1 g Chinese vijfkruidenmelange (anijs, venkel, koriander, szechuanpeper, kruidnagel, zwarte peper en kaneel)

4
personen

35min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Romige geroosterde pompoensoep met gekarameliseerde uien
 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de pompoen in vier. Verwijder de vezels en zaadjes.
Snijd de pompoen in dikke plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de witte prei in reepjes. Pel 2 teentjes knoflook. Leg de prei en knoflook in de schaal met de pompoenschijfjes. Bak 25 minuten, draai de groenten halverwege om.
Doe de geroosterde groenten in een blender met 40 cl heet water. Meng tot een fijne en homogene textuur. Giet in een pan en voeg de room toe. Meng en houd warm.
Pel 2 uien en snijd ze in dunne ringen. Giet de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de uien, kruiden, balsamicoazijn en tijm toe en bak. Roer goed tot de uienringen zacht en goudbruin zijn.
Schep de soep in borden of kommen. Voeg wat gekarameliseerde uien en een kruid naar keuze toe. Serveer.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: juli tot februari

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken