Menu
fr

Indiase curry met kip en spinazie en rode linzen-dhal

Carlsbourg Carlsbourg

Indiase curry met kip en spinazie en rode linzen-dhal
 

Ingrediënten

  • 12 cl Finesse culinaire lichte room
  • 600 g kippenbovenbouten (zonder bot)
  • 500 g gepelde tomaten in blokjes
  • 300 g ui (3 uien)
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g verse gember
  • 30 g olijfolie
  • 30 g verse koriander
  • 14 g knoflook (2 teentjes)
  • 2 g kaneelstokje (1 kaneelstokje)
  • 2 g groene kardemom (6 peulen)
  • 2 g garam masalapoeder
  • 2 g gemalen korianderpoeder
  • 2 g kurkumapoeder
  • 2 g gemalen komijn
  • 2 g gedroogde rode peper
  • 1 g kruidnagelpoeder
  • 2 laurierblaadjes

4
personen

30min
Bereidingstijd



**

Carlsbourg

Indiase curry met kip en spinazie en rode linzen-dhal
 

De bereiding

Snijd het kippenvlees in grote stukken.
Pel en snipper de knoflook en uien. Schil en rasp de gember.
Giet 3 eetlepels olijfolie in een pan en voeg het kaneelstokje, de laurierblaadjes en de kardemompeulen toe. Bak gedurende 1 minuut op een hoog vuur, al roerend. Voeg de uien toe, zet het vuur lager en bak nog 15 minuten zonder bruin te worden, blijf roeren.
Voeg de stukjes kip toe. Ga door met bakken gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur, al roerend.
Voeg het knoflook-gembermengsel toe, de rest van de kruiden, de gepelde tomaten en bak 20 minuten, roer af en toe.
Voeg de room en jonge spinazieblaadjes toe en kook nog 15 minuten op een laag vuur.
Hak de koriander. Doe de helft van de koriander bij de curry en meng.
Serveer de kipcurry met basmatirijst en een dhal van rode linzen (LINK). Bestrooi met de rest van de koriander.
Carlsbourg

De afwerking

Seizoen: april tot juni

Past bij dit recept

Finesse culinaire volle room

Carlsbourg
Ontdekken