Menu
fr

Romige soep van groene kool met knapperig broodkruim van Ardense ham en hazelnoten

Carlsbourg Carlsbourg

Romige soep van groene kool met knapperig broodkruim van Ardense ham en hazelnoten
 

Ingrediënten

  • 40 g Beurre des Chefs
  • 600 g groene kool (of boerenkool of savooiekool)
  • 150 g witte prei
  • 100 g ui (1 ui)
  • 100 g grote gekookte witte bonen
  • 30 g oud brood
  • 30 g hazelnoten
  • 30 g Ardense ham
  • 20 g olijfolie
  • 2 g verse tijm
  • 1 l water
  • 1 laurierblad
  •   Zwarte peper uit de molen

6
personen

25min
Bereidingstijd



*

a
Nutri-score

Carlsbourg

Romige soep van groene kool met knapperig broodkruim van Ardense ham en hazelnoten
 

De bereiding

Verwijder de grote ribben van de groene kool. Haal de koolbladeren eraf. Dompel ze 3 minuten in kokend gezouten water, giet af en laat afkoelen in koud water. Laat uitlekken.
Snipper de ui. Snijd de prei in stukjes.
Smelt de boter in een pan en voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte prei toe. Bak ongeveer 10 minuten zonder bruin te worden, goed roeren.
Voeg koolbladeren, laurierblad en water toe. Dek af en kook 30 minuten op een laag vuur.
Haal de tijm en het laurierblad eruit. Giet de uitgelekte witte bonen in de pan. Mix de soep fijn. Voeg de room toe, meng en breng op smaak.
Carlsbourg

De afwerking

Mix de hazelnoten met het brood en de Ardense ham. Voeg takjes verse tijm en peper toe. Giet 2 eetlepels olijfolie in een antikleefpan en warm op. Voeg het mengsel van oud brood, hazelnoten en Ardense ham toe en laat het mengsel aanbakken op een laag vuur onder voortdurend roeren. Haal van het vuur en doe in een kom.
Serveer de soep warm met het knapperig broodkruim.

Zero waste recept
Seizoen: augustus tot maart

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken